San Damiano

1039818_551030781622997_818149371_oEilen siis saavuttiin San Damianoon ja tänään viilailtiin ja nyherrettiin välineet kuntoon, vaihdettiin sim-kortit ranskalaisiin ja palaveerattiin ankarasti huoltotaukojen tiheydestä. Huomenna varmaan pikku hienosäätö todetaan taas turhaksi kun pitää alkaa tositoimiin. No, johonkin se lähtöhermoilu on keskitettävä.

Verryttelylenkkinä potkittiin huomisen 10 viimeistä kilometriä ja se olikin hyvä lenkki. Maalialue oli jo kisakunnossa ja tavattiin Choumpitas-klubin porukka, joka ajaa fillareilla koko tourin mutta päivää ennen meitä. Solmittiin yya-sopimus. Esiteltiin hommaamme paikallisTVlle ja totuteltiin paikalliseen liikennekulttuuriin iltapäiväruuhkassa. Isommassa kaupungissa voi säästää puolikin tuntia kun ajaa sujuvasti liikenteen mukana.

Herätys klo 4.15 ja klo 6 Porto Vecchiossa. Siellä TV-haastattelu ja viimeistään klo 7 liikkeelle. 220 km ja tasaista.

Tiedoksi lukijoille että tourin etappien virallinen mitta ja todellinen mitta eroavat toisistaan. Kilpailijat lähtevät lähes aina kaupungin keskustasta mutta kellot käynnistetään vasta kaupungin ulkopuolella. Virallinen matka, joka lasketaan tuosta vapaan vauhdin alkupisteestä on lähtökaupungin koosta riippuen 2-15 km lyhempi kuin todellinen ajomatka.

– Alpo –

Comments are closed.