Stage 19 – The King of the stages

1008582_558431877549554_300170177_oWe are at lunch break in the King of the stages, we have passed Glandon and Madeleine. There was some morning stiffness during Glandon, but Madeleine went very nicely. This tour has been good for my legs, because in the first days the defining line between kicking up or walking up was at 6 percent, now it is at about 9 percent.

We have been really lucky with the weather and so it was today again. When we were in the ascents the weather was cloudy and not too hot, and in the descents there was sunshine. Perfect.

In the beautiful descent of Madeleine, I got sad feelings. This journey will be over soon and it will be  long before I will be kicking again in the mountains. Tomorrow I will kick uphill hard and ride downhill slowly – take a long good look at the scenery and slowly ride forward.

Oh well… back to work. We have 100 kilometres to go and three 600 metre ascents for this day.

703521_558531714206237_1159057299_o

Etappi 19 – Kuningasetappi

Kuningasosuus käynnissä ja puolimatkan lounastauolla. Glandon ja Madeleine ylitetty. Glandonin nousussa oli ehkä aamukankeutta mutta Madeleine tuli jo todella mallikkaasti. Sen verran tässä on mäkiin totuttu että potkun ja kävelyn raja on suunnilleen yhdeksässä prosentissa kun se alkupäivinä oli kuudessa.

Aivan käsittämättömän hyvä tuuri säiden kanssa jatkuu. Nyt on nousuissa sen verran pilvistä ettei tule pahemmin hiki ja alamäissä aurinkoista.

Madeleinen tosi hienossa laskussa tuli haikea olo. Kohta tämäkin on ohi ja pitkä aika siihen kun pääsee taas vuorille. Huomenna aion vetää ylämäet kovaa ja alamäet tosi hitaasti. Katsella vain maisemia ja lipua hiljakseen eteenpäin.

No. Takaisin sorvin ääreen. Vielä olis satanen ja kolme noin 600m mäkeä tälle päivälle.

– Alpo –

One Response to Stage 19 – The King of the stages

  1. 1bubobubo July 20, 2013 at 4:15 am #

    I don’t know how your last but one stage was, but I suppose will be kicking through Paris. Enjoy it! Congrats to great achievement of all of you! I have to take my hat off and bow! 🙂

Leave a Reply